HASTANEMİZ SIFIR ATIK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI
01 Nisan 2021

Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerimiz bünyesinde israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi ile hareket edilmiştir.
12/07/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında  “Sıfır Atık Belgesi” ne ilişkin belirlenen genel ilke ve esaslar , Hastanemizce sağlanarak, EÇBYS üzerinden yapılan başvuru ve değerlendirme sonucunda “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazanmıştır.
Tüm Hasta ve hasta yakınlarımızdan uygulamamızda bize yardımcı olmak adına hastane alanlarında yer alan atık ayrıştırmalarını gösteren işaret ve işaretçilere dikkat etmelerini önemle rica ediyoruz.

Sıfır Atık ile ilgili ayrıntılı bilgi için https://cygm.csb.gov.tr/sifir-atik-yonetim-sistemi-kilavuzlari-yayimlanmistir.-duyuru-410384 adresi ziyaret edilebilir.